torsdag 18. mars 2010

Mageplask for klimaløfter





"Skulle bremse - ga gass" høres kanskje ut som om historien om den ville Toyotaen på E18 ved Lillesand. Men denne gangen dreier det seg om kommunenes forhold til sine egne klimaplaner, om løftene som er gitt og om målene de folkevalgte har satt seg.

I denne saken er det spesielt Tønsberg, men også Horten og Stokke kommuner som må svare. De tre kommunene var tidlig ute med egne klimaplaner. Felles for dem alle var at de hadde 2010 som året kuttene skulle måles mot. Tønsberg hadde enda 150.000 tonn CO2 som må kuttes før året er omme. Ikke en gang om alle bilister i Tønsberg parkerer bilene sine og går til og fra jobb resten av året, kan dette selvvalgte målet om utslippskutt nås.

Saken viser at det kan være langt mellom liv og lære. Alle kommunene innrømmer at planene nok har ligget et godt stykke ned i skrivebordskuffen. Ekspertkommentator Jon Østgård i Vestfold energiforum mener målene har vært for ambisiøse, og at ingen har holdt i oppfølgingen.
Alle kommunene har nye klimaplaner eller er i ferd med å rullere.




En grafikk med dagens utslippsnivå i alle Vestfold-kommunene står sammen med en faktaboks med status for klimaplanarbeid og hvilket kuttnivå de ulike kommunene har lagt seg på.




Les artikkelen her: Skulle bremse - ga gass










Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar